Dag 04: van Bangkok naar Khao Yai NP

18 november 2024 - Khao Yai, Thailand

De wekker stond vroeg. 05.25. Of die extra 5 minuten hebben geholpen…. We zaten  keurig om 6 uur in de taxi naar het nieuwe trein station. Stipt om 07.10 vertrokken we voor een 4 uur durende trein reis naar Pak Chong. En dat alles voor euro 14. Voor zijn vieren welteverstaan en 3e klasse.

We zaten tussen vooral locals en een Chinees stel wat wel wilde ruilen van plaats zodat we met zijn alle in 1 booth zaten. Zat heerlijk vooral voor de lange benen.

De jongen tekende in zijn schetsboek diverse taferelen van de coupe. Stiekem zag je hem naar ons kijken en uit eindelijk denken wij straks in een Thais stripboek te verschijnen. Zie de foto.

Het varken met sticky Rice was lekker net als de pannenkoekjes met rietsuiker die we nog over hadden van gisteren. Goed drinken, tuurlijk maar als je nog 2,5 uur moet en je hebt de wc in de trein gezien (zelfs na schoonmaak), nee. Een hurk toilet.

Met iets vertraging arriveerde we in Pakchong. We zouden 11.30 door Lala Mukha Tented Resort worden op gehaald. Toch maar gebeld en bij inchecken bleek dat we gelijk hadden. Ze waren ons vergeten. Ach het uitzicht achter de receptie, de aangename temperatuur van 28 graden (10 graden kouder als in Bangkok), de tent, het zwembad en de rest van de omgeving maakte alles goed!!!! Wat een mooie plek.

Even iets gegeten en naar de 7eleven gelopen voor bier, muggenspul etc. Althans muggenspul wel maar bier niet. Dat mag niet worden verkocht tussen 14 en 17 uur. Ach, de Mom and Dad shop links van de 7eleven had bier en Mom z’n Dad shop rechts had wijn. Dus opgelost.

Heerlijk bij het zwembad gelegen. Wat een mooie omgeving hier. De een slaapt en de rest is de mobiele eenheid haha.

We besloten wat te drinken bij het café wat te gaan drinken. Het café had wel Soju maar geen cola (en Soju zonder cola is geen Soju) dus dan maar naar het terras van het restaurant. Echter, en deze had wel Soju. Althans dat kwam de jongen van het café brengen.

JJ, onze gids van 5 jaar geleden en de aankomende 2 dagen appt net dat we om 08.30 worden opgehaald. We zijn benieuwd naar aankomende dagen.

Groetjes,

Jeroen en Nicole