Dag 13: Laatste dag in Beijing!!!

17 april 2026 - Beijing, China

Geen wekker en toch vroeg wakker. Dat heet vakantie.

Jeroen had een antiekmarkt gevonden, Panjiayuan. Simpel met de metro in half uurtje bereikt. Zouden we wat vinden?

Veel kralen en armbanden en ook heel veel soort versteend fruit. De een nog duurder dan de ander. Bij na vraag leert dat het steeds 2 identieke noten zijn. En als je die 2 tegen elkaar houd dan….. ik gok geen stress of zo.

We vinden al snel een mooi bronzen wierook brander. Alleen 1800 yuan, nee veel te duur. De man bleef zijn rekenmachientje voor ons houden en ons achtervolgen. Oké ik dacht  dan tik 600 in en dan houdt het op. Het antwoord was: Oké. Alipay? Qua afdingen mooie prijs maar eigenlijk best duur, maar wel mooi. Net als de kerstbal die we net ervoor hadden gekocht.

Zullen we wat gaan eten. Heerlijk met handen en voeten aanduiden wat we willen. Ja, ook dat biertje. Ja, 6 yuan is goed. Zie filmpje. Jeroen had een hartige, ja wat, leek op oliebollen deeg maar het kruidige gehakt maakt het erg lekker.Ik een kom dumplings. Heerlijk als ontbijt!

Lekker slenteren en hopen dat je iets aparts ziet maar het helaas veel van het zelfde. We besloten een Didi te bestellen en naar Yuyuantan park te gaan.

Deze heeft in maart april het cherry bloesem festival. Niet alles was meer in bloei maar toch paar mooie bomen gezien. Het weer was heerlijk. Vergeleken met gisteren totaal anders, korte broek en hoezo poncho?

Normaal ben ik niet zo van het ijs. Maar deze was echt lekker. Smaak? Geen idee meer. Van de noord naar de zuid uitgang gelopen en daar de taxi naar de Wudaoying Hutong.

Rustige straat met kleine leuke winkeltjes. Ook hier doorheen geslenterd en op het dakterras was het gewoon warm.

Gewoon een heerlijke laatste dag in Beijing. Nu de tas pakken en straks wat gaan eten.

China was apart, mooi en heeft vele gezichten. De mensen zijn ook apart en soms is het ikke eerst. Maar ook veel lieve mensen tegengekomen. Ja, we hebben genoten van China.

Bedankt voor het meelezen en tot de volgende keer.

谢谢,下次再见!

Groetjes,