Dag 21 & 22 Sinharaja Rainforest
8 november 2025 - Woudreservaat Sinharaja, Sri Lanka
Gisteren met nog een toekan in de boom tegenover onze boomhut, hebben we Kingdom Eco Lodge verlaten. Bij de drop off stond onze taxi al te wachten en vervolgde wij onze weg naar Sinharaja Rainforest.
In de auto even op de telefoon daar het internet weer was hersteld.
Tegen 13.00 uur waren we bij Ons nieuwe hotel. Evergreen nog wat. Schoon, rust, heerlijk. Na de lunch lekker ons bedje in gegaan. Niet heel goed geslapen onder de klamboe. En zo vast geslapen dat de het geklop op de deur niet hebben gehoord. Dat was ivm de avondtour. We besloten deze uit te stellen.
Lunch en diner van te voren aangeven en hoe laat. Blijft apart.
Vanochtend na ontbijt gingen we met een gids het regenwoud in. Een van de hondjes liep gezellig mee.
Lange broek ivm bloedzuigers. Qua warmte viel het mee maar de luchtvochtigheid was hoog. Zeiknat was onze t-shirt bij terug komst.
Van alles gezien. De zwarte duizendpoot. Kleine slangen, ook al vind ik ze groot.mooie hagedissen of zijn het nu kameleons?
Ineens zegt Perjeep, de gids: Wait! There is een snake you can toch but I will get my collegue. De andere gids met 2 Nederlanders liep vooruit, vandaar. Zie filmpje. Waar was die slang dan? En niet giftig, oké maar waar? Echt die gidsen hier zien alles.
Er zijn foto’s en filmpjes van deze ervaring met name het filmpje waarvan ik dacht camera is uit, maar dat was nie… die is soort van grappig als je mijn reactie wil horen op het moment dat de gids en Jeroen ook vinden dat ik hem moet vast houden. Jeroen zegt nog, niet laten vallen. Misschien heeft de slang nu een beetje koppijn.
Het is klein en groen en doet niks. Maar toch, het blijft een slang. Jeroen vond hem zelfs iets liefs hebben. Dus…..
We kwamen bij een splitsing voor de waterval. Daar was een huisje met een ranger, volgens mij een andere ingang.
Niks aan de hand maar ik heb een klein wondje aan mijn been en die trekt een beetje dus ik bleef bij de ranger achter en Jeroen ging door naar de waterval. Maar goed ook, want dat pad had ik nu niet gered. Ik kreeg lekker een kopje thee en koekjes.
We kozen om met de tuktuk terug gegaan. En dat was zeker nog een half uur.Goede keuze. Bij hotel effe relax.
Eind van de middag zagen we de … apen in de boom. Ik ben de naam kwijt.
Na diner is Jeroen op pad gegaan voor de nighttour. Ik sla over. Geef mijn been effe rust en dat kleine grut in het donker is meer voor Jeroen dan voor mij. Ik zit dus lekker mijn foto’s en verslag te doen en ben benieuwd met welke foto’s en verhalen hij straks terug komt.
Nou dat was een tocht die niet zo makkelijk was. Rotspartijen en de gids loopt zo makkelijk. Wel veel gezien. Van schorpioen tot wandelende tak. Van slak tot kikker. En na 5 min lopen meteen een slang. Ook een bruine die wel giftig is. Foto’s staan er op, filmpjes van vanavond volgen morgen. Hij staat nu te douchen, het heeft geregend en hij is doorweekt
Straks lekker slapen.
Groetjes,