Dag 4: Een Tempel, een Foodtour en een Verjaardag voor in de boeken!!!
21 oktober 2025 - Chiang Mai, Thailand
De wekker om 7 uur is geen straf op je verjaardag wetende dat je een zonnige dag tegemoet gaat. Pek en Taura van “Just Love Experience” waren, na Jeroen en een vroege dame op de app (Lida) de derde die mij vandaag feliciteerde.
Al paar maanden contact en eindelijk zien we elkaar. Wat we gaan doen wordt vanzelf duidelijk in onze blog. Eerst de stroopwafels en het Delfs Blauwe (met hun logo)tegeltje gegeven. Helemaal blij!!! Even met elkaar staan praten. Taura is een Juf en heeft Pek ontmoet nog 20 jaar geleden. en nu runnen ze samen “Just Love Experience “. Na de voorpret en de eerste dag: een aanrader. Het welkomspakketje was het hotel gisteren vergeten maar de warme tekst zegt alles. Hospitality / gastvrijheid 2.0.
Njok (als ik het goed schrijf) was onze chauffeur en zo gingen we op weg. Pek is onze guide.
We reden Chiang uit richting de Monk’s Trail. Deze trail gaat omhoog naar een van de de belangrijkste tempels van Chiang Mai, Doi Suthep. Terwijl ik dit tik realiseer ik mij dat we hier de zonsopgang hebben gezien de eerste keer dat we in Chiang Mai waren. Met een taxi haha.
Vroeger zat er niets anders op dan elke dag deze trail te lopen om boodschappen op de markt te halen in Chiang Mai. Halverwege de ligt de tempel Wat Pho Lat waar ze konden uitrusten en dat was ons begin punt.
Deze tempel ligt vlak naast een kleine waterval op de helling van Mount Doi Suthep.
Een tempel is een tempel hoor ik sommige mensen denken maar deze is toch weer anders. Mede door de omgeving. Heel groen, rustig en veel spinnen.
Na de tempel rond gelopen te hebben, gingen we via het bospad naar beneden lopen. Toch een stuk van de route gelopen in aangename temperatuur.
We stapten weer in de Songthaew en op een lokale markt ontmoeten we Kim, onze gids voor de foodtour. Eerst even koffie voor we de markt gaan verkennen. Langs alle stalletjes gelopen. Wat een kleuren en nee geen geuren. Het verbaasd ons elke keer dat ondanks het vlees, vis, kip wat hier staat uitgestald ruik je niets en geen vlieg te bekennen. De kruiden, pepers,limoenen nodigen uit om mee naar huis te nemen. We mogen van KLM allebei een koffer van 23 kg maar toch…. We moeten nog 3,5 week verder…..
Her en der wat versnaperingen gekocht welke aan een tafeltje bij hebben gegeten. Ik zat net toen ineens 3 man begon te zingen. Zie videootje, ik was ontroerd zeg maar. Jeroen had met Taura geappt en die heeft 4 cupcakes gemaakt. Ze zei voordat we ‘s ochtends tegen Pek let je op dit doosje, ik snapte dat al niet. Thanks!!!
Goed eerst de Thaise worst en iets met boontjes wat echt lekker was proberen. En ook nog soort mochi verpakt in bananen blad. En een groen blad wat je moest vouwen en dan vullen met van alles, stukje limoen, ui, garnaaltje, kokos, etc…. Een smaak explosie in de mond. (Zie videootje). Na het taartje terug naar de Songthaew.
Next stop, Khao Soi. Een gerecht ontstaan door de mixvan 3 keukens: de noodles van China, de kruiden van Thailand en de curry van India. Wederom lekker. En laatste stop vandaag was: Mango Sticky Rice. Kim vertelde dat als het Mango season is de mango nog lekkerder is. Klopt maar zelfs off season is dit lekker. En daarbij is hij dan: Gewoon weer lekker!!!
We werden bij het hotel afgezet en lagen snel in het zwembad. Op de kamer even met Mama en Papa gebeld. En daarna appjes beantwoorden, foto’s uitzoeken en verslagje tikken. Dank voor alle reacties van afgelopen dagen en vandaag. Leuk dat jullie meelezen.
Straks lekker eten. Morgen nieuwe tour waar we ook echt benieuwd naar zijn, maar dat is voor morgen, Vandaag was een verjaardag voor in de boeken. Definitely through Jeroen, Taura, Pek & Kim. Thanks ❤️
Groetjes,
Jeroen en Nicole