Dag 1 & 2: Gewoon weer in Bangkok!!!

8 februari 2026 - Bangkok, Thailand

“Niet omdat het moet maar omdat kan!” Mooie slogan en voor je weet lig je dit verslag te tikken omdat we lekker weer in Bangkok zijn.

Op Schiphol verliep alles soepel en wij vonden het erg rustig. Zo ook in het vliegtuig. Later hoorde we dat 45 mensen van de vlucht waren gehaald en dus hadden we 3 stoelen voor ons twee. Niet dat we daardoor langer hebben geslapen maar zaten wel lekker.

Bangkok daarentegen was druk. Douane duurde wat langer maar dat betekende dat de tas er al was. Op zoek naar uitgang 4 en de taxi in.

Uurtje wachten op de kamer dus wat eten. First things First, Fried Rice en een Chang. Na de lunch meteen boodschappen gedaan. Met name bier. Vanaf gisteren 18 uur t/m vanmiddag 18 uur wordt nergens alcohol geschonken of verkocht ivm verkiezingen. Ze willen dat je hier nuchter je stem uitbrengt.

Na een klein middagdutje Grab besteld en naar Baan Ploen Dee. Ons favoriete buurtje. We werden hartelijk welkom geheten en ze vroegen zelfs hoe het met mijn been is. Nou op zich goed maar nog niet helemaal zeg maar. Chom vroeg meteen of we chilli nodig hebben, rustig we zijn er net. 2 bordjes Nam Tok Moo. Heerlijk we zijn in Bangkok en dat voor een kleine 10 dagen.

De lange reis won het van alle het andere dus lagen we op tijd in bed. Allebei klokje rond geslapen. Op ons gemak wakker worden, koffie en genieten van het uitzicht op de 23e verdieping.

Grab naar Benchakitti Park om de green mile te lopen. Bangkok's Green Mile (Green Bridge) is een verhoogde loopbrug en fietspad die Lumphini Park en Benchakitti Park met elkaar verbinden, door het hart van de stad. Deze was echter her en der onder construction. Toch loopt het leuk. Oude houten huisjes tussen de hoge gebouwen.

Lumphini park viel ons tegen. Niet zo groen als we in gedachten hadden. Toch hebben we heerlijke gelopen. De geluiden van Bangkok, prettige temperatuur.

Bij Dusit Central Park (warenhuis) wat gegeten en 3 verschillende Yolk taartjes gehaald. Soort Pastel de nata maar dan groter. Met de metro en tuktuk terug naar hotel en geïnstalleerd bij het zwembad. Lekker zo’n eerste dag.

De lucht werd steeds donkerder en volgens internet zou het rond 19 uur gaan regenen. Dus als we op tijd in de tuktuk zitte, zijn we droog over richting Rambuttri. Nou nee, ik schreef al lekker WEER in Bangkok. Nou vanochtend was het aangenaam zomer, op de kamers winters 18 graden (schoonmaak had airco aangezet) en op weg naar Rambuttri heerlijk regenachtig herfst. Weliswaar voor de deur afgezet. Maar dat mocht niet baten. De t-shirts en korte broeken zijn nog niet droog. En, zijn we vaak in Bangkok? en met name Madame Masur, als je wordt begroet met Welcome Back?

Lekker wat snacks genuttigd en de conclusie getrokken dat dit een lekkere eerste dag in Bangkok was. Relax, niet veel gedaan en waarom niet? Nou gewoon: Niet omdat het moet maar omdat het kan.

Ps. Even de TV aan:  AZ - Ajax is gewisseld voor de Olympisch 5000 meter schaatsen, geen idee waarom?

Groetjes ,

Jeroen en Nicole

1. Gina Van der vliet-luit:
    8 februari 2026
    lekker hoor ⭐️💪🏻😊
  2. Kees Plasmeijer:
    8 februari 2026
    Lekker hoor vakantie, geniet er van en maak veel plezier....
    Wij hebben net ons 50 jarig huwelijk gehad. Met een weekend feest gehad in Old Ruiterborgh in Vollenhove, gehele hotel met 24 gasten het was prachtig mooi.