Dag 3: Chao Phraya Sky Walk

9 februari 2026 - Bangkok, Thailand

We namen vanochtend de tuktuk naar Pier 6: Memorial bridge. De chauffeur begreep “Leo Leo” maar al te goed. Vertaling “snel snel”. Hij had er lol in en manoeuvreerde gemakkelijk door het drukke verkeer.

Even zoeken naar de ingang van Chao Phraya Sky Park.Oorspronkelijk was dit gebied aangelegd voor de Skytrain, maar dat is nooit doorgegaan. In het midden van de Phra Pokklao-brug ontstond een loop en fietspad te om de wijken Thon Buri en de Phra Nakhon met elkaar te verbinden. En zo stonden we op de brug naast de memorial bridge die werd geopend in 1932. De groene brug waar we vaak over heen zijn gereden.

Uitzicht over de skyline van Bangkok. De zon was er maar de blauwe lucht verschuilt zich beetje achter de smog. De warmte van de zon was aangenaam.

Na de brug (Thonburi Side) rechts het water gevolgd richting Wat Arun. Leuke wandeling. Het gewone  leven gaat door. Kleine huisje, kookgerei aan de stoep. Tot je de toeristen ziet en dan weet je. Je bent in de buurt van Wat Arun. Al met al de 10 km aangetikt.

Doorgelopen naar Baan Ploen Dee. Gezellig zitten kletsen met Chom en lekker zitten eten. Laab Gai, echt een van mijn favorieten!!! Jeroen had Fried Rice met Thai omelet en ook deze is top. Uncle Jeff kwam ook nog langs. Biertje erbij een een prima middagje.

Via de Big C naar hotel. Een grote supermarkt. Moest toch weer even kijken bij de rijstkokers. Jeroen 2 messen gekocht en wat andere snuisterijen. Grab pikte ons voor de Big C op en naar het hotel.

Even thuis front gebeld en wat gerelaxt op de kamer.

Grab naar Ann, juist Runny Egg. Echt, dit blijft een van de lekkerste dingen die wij  ooit hebben gegeten. Ann was er ook. 10 jaar geleden kwamen we hier voor het eerst en nu heeft ze 23 restaurantjes of shops zoals zij dat noemt. En ze is bezig een ander soort restaurant te openen. Het gaat goed met haar.

Ook alvast met Tom en haar donderdag afgestemd, Jazzy had haar ook al gesproken. Donderdag gaan we met hun een boot tour doen.

Tuktuk naar Rambuttri, voetenmassage, drankje bij de reggae bar en nu nog even mango sticky rice e bij Madam Masur. En dan naar hotel, voor het eerst moeten we een wekker zetten ivm een tour in de wijk Klong Toei.

1. Ramona:
    9 februari 2026