Dag 13: In (de zee) en op het (kano) water
27 november 2024 - Ko Kut, Thailand
Drie keer is scheepsrecht, zegt men. Voor de derde keer op Koh Kood en vandaag werd de kano toch echt gehuurd. Remy en Ramona scooteren het eiland rond en wij stapten dus in een kano.
Mangrove is een groot woord maar je vaarde tussen het groen. Er was ons verteld na een uurtje kon je bij de waterval. Val is een groot woord. Valletje is meer op zijn plaats.
Je kon de kano op de kant leggen en waarschijnlijk een stukje lopen maar we zagen 2 toeristen, weliswaar op bloten voeten, die glibberde alle kanten op. Dus paar fototjes en toen weer terug.
Af en toe de voetjes in het water. Na de brug nog een stukje doorgevaren en zo stonden we op een kleine zandbank. Zo heeft Koh Kood steeds andere (ver)gezichten. Mooi!
Terug gescooterd naar huisje en waterdichte tas gepakt. Door het water naar Siam beach. In etappes. Van ons naar The Beach resort liepen we tot ons middel in water. Van Beach naar Siam, water, rotsen maar goed te doen. Eerste even gezwommen en toen lunch bij Siam Beach. De Spicy Tuna salad was Spicy maar wel erg lekker.
In de schaduw onder de palmboom handdoek neergelegd en even relax. Beiden heel even de ogen dicht. Nog wat zwemmen en door gelopen naar het einde van het strand.
Ook hier wordt verder gebouwd. Het rustige Koh Kood is niet meer zo rustig. We horen net een Nederlander zeggen: Het is is hier echt rustig vergeleken bij Koh Chang.
Paar mooie foto’s gemaakt. Dat lukt al snel met strand, zee, palmbomen en een blauwe lucht.
Bruggetje over en daar nog wat gedronken voor we weer terug gingen. Wat is het hier toch heerlijk! Bij The Beach nog iets gedronken en toen wederom door het water naar Koh Kood resort.
Het zand weggespoeld. Drankje en muziekje en op ons balkonnetje mama gebeld. Thuis gaat het uitstekend met Knox en Yindee. Dank jullie wel: Anita, mama en papa! Hoop dat Yindee jullie niet te veel gek maakt. Ze schijnt nog al druk te zijn. Haha. Gisterenavond 2 vriendjes voor haar gezien maar ja meenemen is geen optie.
Remy en Ramona hadden de keuze gemaakt voor een Italiaan en wij…. Wikken en wegen en toch Tiger gebeld. En zo zitten we nu aan Tiger Prawns van de BBQ, en BBQ kip en varken. Smaakt uitstekend. Genieten en nog steeds 30 graden terwijl het zwarte katje kopjes geeft in de hoop dat er nog een stukje kip of … naar beneden valt. (Denk het wel)
Groetjes,
Jeroen en Nicole

- Ramona: Wat een plaatje
- Gonnij: Enig die pocho’s
- Eric Spreeuw: Mooie stad he wij zijn er…
- Gonnij: Wat een belevenis die muur
- Robbie Tol: Weer een mooi herinnering…
Alle reacties »