Dag 25 & 26: Gale (Sri Lanka) & Back in Bangkok

12 november 2025 - Bangkok, Thailand

Allereerst: Het is goed. Het  gaat goed. Het ging goed en het is goed gegaan. Thuisfront is ingelicht dus. Niemand ongerust. Maar mijn kleine wondje is niet meer zo klein. Maar nogmaals: het is goed!!!!

Gisteren haalde onze chauffeur ons op samen met zijn zoon. Eerste stop. Health Clinic. Dit zag er op zich beter uit als de dokter. Maar eenmaal bij de dokter. 4 bedden naast elkaar. Tafeltje voor de administratie en tafeltjes voor de dokters. Het eerste wat arts zei, was oké het is geïnfecteerd maar ziet er goed uit. Ik dacht daar anders over maar oké. Belangrijk ik heb geen pijn. Het is gevoelig en het trekt en ik heb geen koorts. Ze wilde het foute weefsel weg spoelen maar dat lukte niet. Arts: we kunnen het hier weghalen/schoonmaken onder verdoving. Jeroen en ik hoefde elkaar niet aan te kijken om te weten, niet hier. Maar ging de arts verder, zo doen wij dat in Sri Lanka. Kan wel wezen maar we vliegen vanavond naar Bangkok, dus….

In de auto Ohm en Ann geappt welk ziekenhuis is goed. Het werd degene die Ann adviseerde omdat ze ook aanbood om mee te gaan. Rest van de dag, vlucht en nacht alle scenario’s in mijn hoofd doorgenomen. Wat? Als? Narcose? Wegsnijden? Mensen die mij kennen weten dit kwam niet ten goede aan aan stress gehalte.

Goed, auto in en door naar Galle. Bekend om zijn fort wat de Nederlanders hebben afgebouwd. Langs de weg waren ze netten aan het binnen halen. in de verte zag je een boei en daar lag het  net. Zou nog wel 3 uur duren, 3 uur touwtrekken zeg maar.

Even gedag tegen de chauffeur en eerste beste restaurantje sprak mij meteen aan. Mijn eetlust was 3 dagen gewoon k.. dus de dumplings waren een welkome afwisseling. Even met de andere helft van de bende in Australië geappt. Thanks Guys voor het luisterde oor.

Daarna het fort opgelopen. Diverse Nederlandse namen kwamen voor bij. Vismarkt, Utrecht. Mooie uitkijkpunten en weer een ander landschap. In de kleine straatjes op zoek naar een biertje. Niet te vinden. De Lelylaan wel. Het oogt gezellig en uiteindelijk vonden we een barretje met cool beer en Bob Marley:everything is gonna be alright. En dat is zo.

Op ons gemak terug gelopen naar pickup point en niet veel later kwam onze chauffeur eraan. Auto in en op weg naar vliegveld. Zowel naar Galle als naar Colombo rijden we via de Toll. Deze heeft borden met: let op overstekende pauwen (!).

Chauffeur heeft ons 3 x gereden. Stroopwafels gehad en zijn zoon kreeg de rest van de vliegtuigjes die we hadden meegenomen. Ja zegt Jeroen en nog meer. Hij doelt op de 6 briefjes van 20 roepies. Hij spaart voor een fiets. Dus die 1,60 komt goed van pas.

Op vliegveld even apart. Eerst security. Daarna pas de incheck. Bij de gate weer security. Denk dat de eerste niet goed zijn werk doet gezien de bak scharen die we zegen staan bij de gate. Ook hier op zoek naar een biertje. Vergeet het. Dan maar een panini bij Delifrance. Echter, daar geen cola alleen milkshakes. Het werd pizza hut. Vlucht van 3,5 uur in een 321 …. Stoelen hard en kon mijn been niet strekken. Wel op tijd 23.10 de lucht in en zo waren we om 4.00 ‘s nachts in Bangkok.

Paar uur slapen en naar het ziekenhuis. Ann kwam ons tegemoet samen met Ap. Meteen wat rustiger. Toch anders als er iemand bij is die de taal spreekt. Vrij snel aan de beurt. Pleister er af en het eerste wat de dokter zei: That looks oké. Wederom dacht ik er anders over. Lang verhaal kort: nee hij gaat niet snijden. De wond is aan het helen dus niet nodig. Andere zalf die het foute weefsel moet oplossen.1 x per dag verschonen. Of ik dat kan? Euh, ja. Heb ooit een open wond gehad die erger was. Volgens hem kan herstel 1 tot 2 maanden duren. Maar komt goed. Daar hou ik mij aan vast en morgen mij. Eigen dokter mailen voor een afspraak.

Goed ik was eindelijk rustig en we hadden allemaal trek. Dus naar een restaurant.Eetlust is meteen terug. Die smaken, heerlijk. Even langs Ann haar laatst geopende shop (nummer 12). Gaaf om te zien. 9 jaar geleden hebben we haar leren kennen.Bakkie bij Starbucks en afscheid genomen. Lekker effe slapen. Alles stress eruit slapen. Mama en papa gebeld.

Sri Lanka was prachtig. Mooie natuur. Allerliefste mensen. Maar het eten , nee. Mooie hikes. Echt geweldig!!!! Maar nee het heeft ons niet gepakt zoals ander Aziatische landen. Nu nog paar dagen Bangkok.

Taxi naar Ann gepakt. Runny Egg ….. Gewoon Lekker. Mijn been ….. gewoon goed. Hulp van Ann en Ap …… gewoon lief. 9 kerstballen van Fred van Leer kopen tijdens vakantie …. Gewoon traditie (aan het worden haha).

Nog een paar dagen Bangkok, zin in!!!!

Groetjes,

Jeroen en Nicole

Ps. Blij dat het goed gaat met de katjes!!!!!

1. Gina Van der vliet-luit:
    12 november 2025
    Balen van je wondje aan je been. Nu lekker genieten in Bangkok dan gaat je been ook wel beter. Slik je nog AB kuur?