Dag 4: Kajakken in de Mangrove

18 maart 2025 - Kralendijk, Nederlandse Antillen

Vanochtend werd René door Gijs bij ons afgezet waarna hijzelf naar zijn werk ging. Met zijn drieën meteen de auto in richting de mangrove. Niet voordat ik primatour had ingenomen, en dat was maar goed ook. De weg erheen…… botsauto, achtbaan tegelijkertijd.

Onderweg zagen we wederom flamingo’s. Zo in het wild…. Het blijven mooie beesten.

Na een verhaaltje over de mangrove gingen we richting de Kajaks. Zowel in de kajak proberen te komen als eruit ging best makkelijk. En zo vaarden we rond 08.30 de mangrove in.

Kruip door sluip door. Door het bos, door wat zij takken en via de zee richting de snorkel plek. Wat een mooie tocht. De natuur was best groen, het water helder en blauw. Mooie stukjes en heerlijk om in rond te varen.

Kajaks werden vastgelegd en snorkelen. Wij bleven met zijn drieën (tactisch) achteraan. Echter waren we niet er op berekend dat de heer van der Ploeg en zijn familie net voor ons zouden zwemmen. Het muntje viel bij mij vrij laat. De zinnen: Rustig zwemmen. Niet teveel op de zandbodem staan en vooral niet het zand laten opstuiven, waren niet aan de heer van der omploegen besteed.

Desalniettemin genoeg gezien. Een koffer vis, tarpon, kwalletjes,  Bie onderstoven zwemmen, maar die doen niks. Er per ongeluk op gaan staan leek mij ook niet wenselijk. Sta je even rustig op de andere te wachten om vervolgens je rot te schrikken van een school vissen, op het moment dat je weer onder water gaat.

De kajak weer in en via een ander zijstraatje terug naar het begin. Even alle takken ontwijken maar dat is gelukt. Nog net niet plat in de boot. Mooie omgeving, heerlijk water, blauwe vergezichten en veel vissen. De kajak trip krijgt een hele dikke voldoende.

Terug via de hobbel weg richting Kralendijk. De souvenirswinkeltjes vielen vooral bij mij in de smaak. Magneetjes en een flamingo met kerstmuts voor in de kerstboom, in the pocket.

Lekker geluncht bij Rosa en langs het water en gemeentehuis terug naar de auto. Het enorme cruiseschip wat kennelijk , gezien het aantal passagiers (700) een klein schip is het hoogste gebouw van het eiland. Gisteren lag er een groter schip (3500 passagiers).

Boodschappen gedaan en ook hier ging iemand aan het werk. Jeroen ging de voorbereidingen voor het eten maken en ik lag in het zwembad en heb de foto’s gedaan.

Tegen 17.30 stonden onze gasten op de stoep. De revanche met hitster was belangrijker dan het eten. Lang verhaal kort, (wederom) geen foto’s, nieuwe spelregels en het staat 5 - 5.

De Thaise kipburger met komkommer zuur, limoen dip en aardappelpartjes vielen in de smaak net als het  dessert van chocolade en aardbei.

Gewoon weer een lekkere dag.

Groetjes,

Jeroen en Nicole

1. Gonnij:
    18 maart 2025
    Wat is het een mooi eiland