Dag 5: Snorkel & Snorkel

18 maart 2025 - Kralendijk, Nederlandse Antillen

Rondje snorkelen stond vandaag op het programma. René had een aantal plekken op geschreven en zo waren we als eerste bij Bachelor Beach. De schoenen aan, vinnen en snorkel gepakt en het water in. Stoeltje uitgeklapt en zo lag de een al in het water en zat de ander te genieten. Prima materiaal mede mogelijk gemaakt door Team Reisgeluk. Dat had René goed geregeld.

Ja, vandaag met zijn tweeën op pad. We durven het aan, verdwalen zal niet gebeuren op dit eiland.

Het water is echt helder. Op het eerste gezicht denk je dat er niets zwemt. Niets is minder waar. Bonaire heeft een geweldige onderwaterwereld. Sommige plekken waren druk andere minder druk. Een plek waar Jeroen graag wilde snorkelen ging helaas niet door. Salty Pier. Bij de  zoutpier staat een bouwwerk met transportband waarvan de pilaren in de zeebodem steken. Het gewonnen zout uit de zoutpannen, die aan de andere zijde van de weg liggen, wordt door middel van deze transportband naar de schepen vervoerd. Door de pilaren ontstaat een industriële look onder water. Echter, er was een boot aangemeerd. Dit betekent bedrijvigheid en mag er niet gedoken of gesnorkeld worden. Ach, we zijn nog niet weg.

Bij Pink Beach ook de stoel en boek erbij gepakt. We stappen het strand op en meteen een kleine schildpad gespot. Om de zee in te gaan even opletten ivm de rotsen maar wederom heerlijk.Daarna lekker met mijn boek in de stoel. Jeroen had het erg naar zijn zin in het water.

Doorgereden naar Sebastián voor een kleine snack en een drankje. Naar de uitkijktoren gelopen en van daar  beide moeders gebeld. Mooi uitzicht op de mangrove, de blauwe kleuren en diverse vogels.

Auto in en na de boodschappen lagen we in het zwembad. Paar uurtjes verder en de appeltaart staat in de oven en vanavond lekker Netflix dus maak je over ons maar geen zorgen. Moet nog maar 1 ding doen en dat is The Guys appen met de vraag: Hoe laat gaan we morgen richting het national Park van Bonaire?

Tot morgen!

Jeroen en Nicole

1. Pierre en Ria:
    19 maart 2025
    Jeroen en Nichol, mooi dat Bonaire hé.
    Er zijn een paar leuke dingen te zien en te doen zoals inderdaad her Kajakken en misschien ook even naar het Washingtonslagbaai park gaan ik zie jullie hebben een Jeep die heb je daar wel nodig. Is heel mooi met aan de kust de waterfonteinen.
    Groetjes Ria en Pierre
  2. Jornic:
    20 maart 2025
    Hi Ria, zie het verslag van vandaag. En ja de jeep was nodig.