Dag 7 & 8: Negombo, Sri Lanka

25 oktober 2025 - Negombo, Sri Lanka

Na een reisdag die op zich soepel verliep zijn we in Sri Lanka.

De dame bij incheck van Bangkok Airways heeft ons naar rij 11 omgeboekt en onze tas prioriteit gegeven zodat we snel het vliegtuig zijn en snel onze tas hebben. Even het vliegveld over, snel weer ingecheckt met Sri Lanka Airlines. De douane Thailand uit ging nog nooit zo snel. Geen stempels meer, dat dan weer wel. Tijd voor een biertje en 3 uur durende vlucht naar Sri Lanka.

Ook douane Sri Lanka ging snel, taxi vanuit hotel had al geappt en zo waren we op weg in de regen, haha. Onderweg voor nog geen euro 3 wereldstekkers gekocht. Ja, die waren we vergeten. Ik dacht dat het verkeer in Vietnam of Thailand erg is maar hier. Dat de auto’s hier geen krassen hebben is een Gods wonder denk ik.

Hotel bracht ons naar het centrum en ergens wat gegeten. Beetje toeristisch maar wel de eerste Dahl, kokossambal en Kottu.

Heerlijk geslapen. De airco leek wel een afwasmachine en de regen kletterde door. Vanochtend buiten een bakkie koffie terwijl het hoost. De eerste kat wilde graag de kamer in maar hoe graag ik dat ook wil, laten we dat maar niet doen.

Glibberig op slippers naar het ontbijt. Koud is het zeker niet. En komt er een plank met diverse soorten brood, roti, cake en meer en krijgen we allebei een plateau met pannenkoek, ei, fruit etc. Veel te veel.

De tour voor vanmiddag besproken en voor onze kamer even relaxen. Het werd droog. Tijd om te gaan douchen en zien wat de dag brengt.

Stukje gelopen richting strand en ook bij regen is het apart. Bij een tentje garnalen besteld, heerlijk en vers. Wederom een mooi katje bij de tafel en die vond de garnalen ook lekker (kan het niet laten). Onze poezenkinders worden verzorgd door Anita en Oma. Dank daarvoor!!!!

De afgelopen week schijnt het veel geregend te hebben vertelde de ober. Over paar dagen is het over. ach, je kan het leuk vinden,je kan het niet leuk vinden maar het is zo.

Om 15.00 werden we opgehaald. Dat verkeer …. Echt als ze hier schade moet opnemen en de situatie moeten tekenen hebben ze A3 nodig.

We stapte op de boot en nog geen 5 minuten later, regen even wachten, wordt zo droog werd ons verteld. En dat klopte. De volgende 2 uur droog. Hadden we bij volle zon net zoveel gezien als nu?

We vaarde door the dutch canal met zij takken die uitmonden in de lagune. Volgens het internet is hier genoeg te zien

Om te beginnen een ijsvogel. Alleen wie had de camera in haar handen? Dus voordat die was ingesteld was de vogel al gevlogen. De camera moest ik afgeven en dat was maar goed ook.

De volgende ijsvogels, een uil, diverse vogels, monitor lizzards en vliegende honden. Geweldig. De Kapitein had echt oog voor de dieren. We hebben zitten genieten Zie de foto’s en filmpjes.

Halverwege lekker watermeloen en kleine banaantjes gekregen. En langs de kant werd de King Coconut gekocht en die is verrassend lekker. Deze is oranje en kan je verder niet eten.

Via een supermarkt voor bier en kattenvoer (tja), werden we afgezet bij hotel.

Nu langs het strand wat eten. Niet dat we wat van strand zien maar we zitten er wel. Nog steeds aangename temperatuur en het is droog.

Groetjes,

Jeroen en Nicole