Dag 7 & 8: Relax mode on in Bangkok

14 februari 2026 - Bangkok, Thailand

Gisteren was een dag van niets doen. ‘s Ochtends naar het zwembad. Mijn horloge gaf meerdere keren aan dat het tijd was om op te staan. Oké, even een plons in het water. Het is goed uit te houden.

Dat het bijna Chinees nieuwjaar is dus vakantieseizoen voor de Chinezen is goed te merken.

Einde van de middag namen we een tuktuk naar Rambuttri. Even wat drinken, even een massage van een uurtje. En lekker gegeten bij Madame Masur. En dat was de samenvatting van gisteren.

Vandaag niet veel anders. We beginnen in het zwembad en namen begin van de middag een Grab naar The shop van Ann. Zij kon een tatoeerder die en normale prijs had. Nog steeds aan de prijs maar zeker goedkoper als in Nederland.Haar nichtje liep met ons mee naar de tattoo shop waar Jeroen een tatoeage liet zetten. Nee, ik niet. Hij is er blij mee.

We liepen terug naar de shop en natuurlijk konden we niet weg voor een Runny egg hadden gegeten. Echt, dit vinden wij zo lekker. Genieten. Iedereen gedag gezegd en een Grab naar Ploen Baan Dee.

De vrouwelijk chauffeur, tja…… het was best druk en op een punt waren wij allebei te laat om haar te vertellen dat ze toch echt rechts moest aanhouden. Dus reden we rechtdoor en moesten 20 minuten omrijden. En als navigatie aangaf na 500 meter rechts, waarom zou je dan al voorsorteren?Maar he we zijn in Thailand, land of the smiles. Dus blijven lachen.

Yotin zat met Jeff een biertje te drinken dus we schoven gezellig aan. En daar was ook Oi. We lopen haar altijd wel ergens tegen het lijf in een stad als Bangkok. En nu weer de afspraak: Next time we drink Soju!!! Het zal toch echt een keer gebeuren.

Yotin had een tour. Voor 3 man eten besteld. Hier eet je toch echt de lekkerste Nam Tok Moo. Chom had nog een klein cadeautje. Haar zoon werkt bij Popmart waar ze Labubu verkopen. Een kleine labubu had ze voor mij gekocht.

Wee wee bracht Jeff en ons wel even weg. Maar mede door Valentijn wederom druk in het verkeer. Het laatste stukje zijn we gaan lopen. Een afzakkertje bij Be my Guest wat recht tegenover ons hotel ligt. We pakten ook nog even het vuurwerk mee. We namen afscheid van Jeff en gingen voor 5,5 bath per persoon naar de overkant. Omgerekend 0,15 euro. Het kan net van het budget af.

Via 7 eleven voor bier en wat versnaperingen naar de hotel kamer.  Morgen de laatste dag Bangkok maar daar denken we nu nog niet aan.

Groetjes,

Jeroen en Nicole

1. Ramona:
    14 februari 2026
    Heerlijk toch! Niet veel bijzonders doen, maar wel enorm genieten. Die foto's van het eten en de massage. We kunnen zelf ook al niet meer wachten 😜