Dag 8: Culinaire (!!!) afsluiting van de dag die start in Chinatown

5 juni 2025 - Bangkok, Thailand

Geen hard bed meer dus heerlijk en lang geslapen. We besloten ontbijt te skippen en vroeg de tuktuk te nemen richting Chinatown.  Even onthouden voor de volgend keer. ‘s Ochtends naar Chinatown. Je loopt nog niet over de mensen en toch is er behoorlijk wat bedrijvigheid. Handel en toerisme gaan hier prima samen.

Het is s zeker niet de eerste keer dat we hier lopen en weer is het genieten. De koopwaar (waar heb je het voor nodig), de kitscherige spullen (van beeldjes tot sieraden), de hoeveelheid dezelfde spullen (hoeveel billendoekjes wil je hebben) en de scooters die door de menigte heen manoeuvreren (wie heeft nu voorrang?), het blijft een heerlijk wijk.

We vinden weer een mooi beeld en nog wat andere souveniertjes. Thai Milk Tea mag ook, niet ontbreken en hierna wat gegeten wat wij “Pepersoep” noemen. Restaurant zit naast Laoteng (dim Sum). Geen dim Sum maar heerlijke rol noodle met crispy pork belly. Extra bordje crispy pork belly, een cola en een watertje en de rekening was 300 bath. Nog geen 8 euro.

Tuktuk terug en naar het zwembad. Heerlijk!!! Het is wat warmer dan afgelopen dagen en af en toe bewolking is niet erg. Geen dieren bij het zwembad maar de pauw wordt hier gedoogd. Hotel is prima (en niet alleen vanwege de KLM korting).

De Grab taxi van 16.00 was er al om 15.30 en dat was achteraf niet erg. 1,5 uur nodig gehad om bij Homeburg te geraken. Zonder traffic Jam is dat een half uur.Spoiler: terugweg idem dito. Maar het was de rit waard.

Via tip van Food Blogger Mark Wiens heeft Jeroen dit restaurantje gevonden. 8 plaatsen, 2 shifts, 12 gangen en een maand van te voren reserveren en vooruitbetalen. Dit was weer een pareltje die ons zeer kan bekoren. Wat een heerlijke smaken.  De hamburger…. Echt een van de lekkerste die ik ooit heb geproefd. De saus tot op de gram afgewogen. De Egg custard of de Crystal Beef Taco!!! Die laatste echt gaaf. Ik dacht de beef wordt op glas gelegd maar nee dat was de taco. Het vlees, zo mals. Of het ijs van yoghurt met pecorino en olijfolie? of the cheescake van camebert? En dan alles wat ik niet heb genoemd maar wel op de foto heb gezet. Kies maar? Voor de liefhebber: helemaal onderaan het totale menu. Het was zijn geld zeker waard en we hebben heerlijk zitten eten. Een voor in de boeken.

Na wederom traffic jam even biertje gaan halen. We zagen 5 katten. En als je Jeroen kent dan weet dat er dan ook kattenvoer gekocht wordt. Na 1 x schudden met de brokjes en het waren er geen 5 maar stuk of 12.katten voor de Kattenvanger van Bangkok.

Nu uitbuiken met Bangkok op de achtergrond.

Het Menu:

EGG CUSTARD
Japanese style egg custard, diced dry cured bacon, 50/50 chicken, & beef stock concentrate, egg foam, white pepper

BOB’S BURGERS
Caramelised soy sauce meringue, smoked beef cheek, pickled jalapeños paste, bbq sauce

GRAPE
White grapes, Sauvignon blanc grape juice, lemon, finger lime, pomelo

CRYSTAL BEEF TACO
Crystal clear taco shell, tahini & sour cream, cheddar cheese sauce, Mexican style seasoned minced beef, pomegranate, lime

CHICK & FIZZ
Jerk marinated chicken wing (Jamaican style), homemade ginger ale

STEAK PLATE
Steak cut of the day, red wine reduction, deep fried sweetened fish sauce Brussels sprout, potato custard, parsnip puree

HOMEBURG ORIGINAL
Japanese milk bun, pickled jalapeños, classic American cheese, pickles, bacon jam, Homeburg sauce

ULTRASONIC FRIES
Chiangmai potato, salt

APPLE BLUES
Japanese milk bun, gorgonzola cheese, caramelised apple butter sauce, diced apple, honey

MY FIRST TIME EVER DESSERT
Aerated apple sorbet, chrysanthemum sorbet, sugar torched tofu, salt, matcha powder

LACTIC
Fermented milk ice cream, raspberry sauce, Calpis foam, pecorino romano cheese, dehydrated coconut flakes, extra virgin olive oil

HOMEBURG MINI CHEESECAKE
Cream cheese, camembert cheese, gruyere cheese

Groetjes,

Jeroen en Nicole